Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή μας που νιώθουμε ότι είναι καιρός για έναν βαθύ και ειλικρινή αναστοχασμό της πορείας μας.  Αυτές τις στιγμές συχνά μας γεννιέται η επιθυμία για μια ουσιαστική αλλαγή στον τρόπο που ζούμε και σχετιζόμαστε, όμως δυσκολευόμαστε να σχεδιάσουμε και να πραγματοποιήσουμε αυτή την αλλαγή χωρίς την βοήθεια ενός ανθρώπου με γνώση και εμπειρία στις ανθρώπινες δυσκολίες.

Με τους ανθρώπους με επιλέγουν ως συνοδοιπόρο τους σε αυτή τη διαδικασία δημιουργούμε μαζί έναν ασφαλή χώρο, μια σχέση με ανοιχτότητα και εμπιστοσύνη που επιτρέπει στον/ στην θεραπευόμενο/η  να επεξεργαστεί τα ζητήματα που των δυσκολεύουν, να ενδυναμωθεί, να ανακαλύψει νέες δυνατότητες, να κάνει τις επιλογές που θεωρεί καλύτερες και τελικά να ζήσει μια ζωή όσο γίνεται πιο συνεπή σε αυτό που επιθυμεί να είναι.

Αρκετά συχνά οι άνθρωποι απευθύνονται σε μένα επειδή χρειάζονται υποστήριξη στην διαχείριση ενός πολύ συγκεκριμένου ζητήματος, χωρίς να έχουν το χρόνο, την διάθεση και τους πόρους να επανεξετάσουν τη ζωή τους συνολικά.

Σε αυτές τις περιπτώσεις εργαζόμαστε μαζί δημιουργώντας ένα πολύ συγκεκριμένο βραχυχρόνιο πλάνο συναντήσεων και καθορίζοντας τα ζητήματα για τα οποία θα δουλέψουμε και την βοήθεια που μπορώ να προσφέρω. Φυσικά το πλάνο της συνεργασίας μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Τα σεμινάρια εργαστήρια είναι ευκαιρίες να γνωριστούμε και να προσεγγίσουμε θέματα που μας απασχολούν για σύντομο χρόνο στα πλαίσια μιας μικρής ομάδας ανθρώπων με κοινό προβληματισμό.

Στα πλαίσια των ομάδων αυτών μοιραζόμαστε προσωπικές εμπειρίες σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από μη κριτική, εχεμύθεια και ασφάλεια και αξιοποιούμε βιωματικές τεχνικές όπως το παίξιμο ρόλων, η ζωγραφική ή η δημιουργική γραφή για να φωτίσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο το πώς τα ζητήματα που επεξεργαζόμαστε αγγίζουν τις ζωές μας και να πάρει καθένας/μια μας χρήσιμα ερεθίσματα ώστε να δουλέψει παραπάνω με τα θέματα αυτά προσωπικά ή και με τη βοήθεια κάποιου ειδικού.

Δείτε περισσότερα εδώ

Πάντα αγαπώ να μοιράζομαι τις γνώσεις και τις σκέψεις μου με ανθρώπους που πιστεύουν ότι μπορεί να τους είναι χρήσιμες. Αρκετές φορές αφορμή για να συναντηθούμε μπορεί να είναι μια εκδήλωση ή πρόσκληση από κάποιο φορέα, άλλοτε πάλι μια δική μου ανάγκη να μοιραστώ κάτι με τους συνανθρώπους μου.

Τα θέματα που επιλέγω συνήθως εμπνέονται είτε από ανησυχίες των θεραπευμένων μου, είτε από προσωπικές μου εμπειρίες, είτε από τις αναζητήσεις φορέων και συλλόγων που με προσκαλούν. Στο παρελθόν έχουμε συζητήσει θέματα όπως τα όρια στα παιδία,  η αναπηρία ως πρόκληση, τι κάνει τόσο δύσκολες τις αποφάσεις ζωής;

 

Δείτε περισσότερα εδώ

Κλείσε άμεσα τη δική σου συνάντηση!