Όξυ “Το βότσαλο ταξιδεύει”

Ο Όξυ είναι ένα βότσαλο που έχει περάσει πολλούς από τους αιώνες της ζωής του στον ασφαλή αλλά άγονο κόρφο της μαμάς βουνό, ακούγοντάς τη να του μιλά για το πόσο επικίνδυνος είναι ο κόσμος για τα μικρά βότσαλα. Μέχρι που μια κουτσουλιά γίνεται αφορμή να γνωρίσει ο Όξυ τον καταρράκτη, ο οποίος βλέπει τον κόσμο αλλιώς – και αυτό το “αλλιώς” αρέσει στον Όξυ. Κάπως έτσι θα αρχίσει ένα μακρύ ταξίδι, που σύντομα γίνεται μια αναζήτηση της δικής του οπτικής για τον κόσμο και του επιφυλάσσει πολλές περιπέτειες, μέχρι ο Όξυ να μπορέσει να δει τα δικά του χρώματα κι έτσι να γίνει ικανός να αναγνωρίζει την ομορφιά σε κάθε γωνιά του κόσμου και να μετέχει ανεμπόδιστα στη ζωή με όλες τις χαρές και όλους τους πόνους της.

Το ταξίδι του Όξυ είναι μια αλληγορία για το ψυχοθεραπευτικό ταξίδι της συγγραφέως από τον εγκλωβισμό και την ανασφάλεια προς τον έρωτα για τη ζωή. Ένα ταξίδι-πρόσκληση σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να ζήσει τη ζωή του όπως πραγματικά θέλει και να γνωρίσει την άφθαρτη ομορφιά. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

O Όξυ στο ραδιόφωνο...

«Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια»

Μια ραδιοφωνική συζήτηση για το διήγημα «Το βότσαλο ταξιδεύει» με την Λίνα Νικολακοπούλου και την Αλεξάνδρα Χριστακάκη (14/11/21).

Ακούστε εδώ
«Ντάμες Σπαθί»

Μια ραδιοφωνική συνέντευξη στον ΑΘΗΝΑ 98,4 με την Ελεονώρα Ορφανίδου για «Το βότσαλο ταξιδεύει» (18/11/21)

Ακουστε εδω
«Νυχτερινές Συναντήσεις»

Μια νυχτερινή συνάντηση με την Ολύνα Ξενοπούλου στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ για βότσαλα που ταξιδεύουν (06/11/21)

Ακουστε εδω

σε τηλεοπτική εκπομπή στην ΕΡΤ...

Εκπομπή φλΕΡΤ

Η συνέντευξή μου στην εκπομπή φλΕΡΤ με την με τη Νάντια Κοντογεώργη τον Οκτώβριο του 2020.

Δειτε εδω

και στην παρουσίαση του βιβλίου του.

Ο IANOS και οι εκδόσεις Καστανιώτη

παρουσιάζουν διαδικτυακά το βιβλίο Το βότσαλο ταξιδεύει της Μαρίας Ιωαννίδου

Δειτε εδω
«Τα όνειρά μου μου δίνουν ώθηση να συνεχίσω να κυλώ»

Μια συνέντευξη από την εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» από τον Μάρτιο του 2021.

Η πρόωρη γέννησή της, της άφησε μόνιμη κινητική αναπηρία. Αυτό, όμως, δεν την εμπόδισε να ανθήσει. Αφού σπούδασε σε Ελλάδα και Αγγλία, εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια, ασχολείται ερασιτεχνικά με τον χορό και το θέατρο κι έγραψε το πρώτο της βιβλίο, «Το βότσαλο ταξιδεύει» (εκδ. Καστανιώτη). Η Μαρία Ιωαννίδου μιλάει για τον μικρό της ήρωα τον Όξυ, τη θεραπευτική επίδραση του χορού, τον ρόλο του χιούμορ στη ζωή της, τα όνειρά της, αποδεικνύοντας ότι η εσωτερική μας δύναμη είναι τεράστια. Φτάνει να μην την αφήνουμε ανεκμετάλλευτη -είτε από φόβο είτε από παραίτηση ή από απλή αδράνεια.

Κλείσε άμεσα τη δική σου συνάντηση!