Loading Events
  • This event has passed.

Φόβος: Προστάτης ή σαμποτέρ της ζωής

8 Νοεμβρίου, 2020 |4:00 μμ - 7:00 μμ 15€

Τον τελευταίο καιρό η παρουσία του φόβου στις ζωές μας γίνεται όλο και περισσότερο αισθητή. Καταστάσεις που σε κανονικές συνθήκες είναι πηγές ασφάλειας και γαλήνης, όπως η αγκαλιά ενός αγαπημένου προσώπου, παρουσιάζονται σήμερα ως εν δυνάμει απειλητικές. Ποιες είναι λοιπόν οι προκλήσεις που μας τίθενται; Ποιο ρόλο διεκδικεί ο φόβος στην καθημερινότητα μας;

Ο φόβος,  ως συναίσθημα υπάρχει από τότε που υπάρχει ζωή. Αποστολή του είναι να προστατεύει τη ζωή και τουλάχιστον, στο ζωικό βασίλειο τα καταφέρνει τέλεια. Ενεργοποιείται κάθε φορά που υπάρχει πράγματι κάποιος κίνδυνος και με την βοήθεια του αντανακλαστικού της μάχης ή της φυγής φροντίζει ώστε η ζωή να συνεχίζεται, όσο το δυνατόν περισσότερο.
Όταν, όμως, ο φόβος συναντά τον άνθρωπο τα πράγματα είναι αρκετά πιο περίπλοκα. Εμπλέκεται με λειτουργείες όπως η φαντασία ή η επιθυμία για κυριαρχία και έλεγχο και πολλές φορές καταλήγει, αντί να υπερασπίζεται την ζωή, να γίνεται το αντίθετο της, ακινητοποιώντας ανθρώπους, παγώνοντας τις δημιουργικές τους δυνάμεις, υποσκάπτοντας την ζωτική τους ορμή για σύνδεση.
Σε αυτό το σεμινάριο, μέσα από βιωματικές ασκήσεις, θα μοιραστούμε τις εμπειρίες της δικής μας σχέσης με το φόβο. Θα αναρωτηθούμε πως λειτουργεί αυτό το συναίσθημα στη ζωή μας. Θα διακρίνουμε το πότε υπηρετεί την ασφάλεια μας και πότε υπονομεύει την απόλαυση μας και την επίτευξη των στόχων μας και θα συνδεθούμε με τις πηγές της δύναμής μας, ώστε να μπορούμε να παραμερίζουμε τον φόβο κάθε φορά που μας εμποδίζει να φτάσουμε τα όνειρα μας.
Στην συνέχεια το βίωμα μας θα πλαισιωθεί με κάποιες πολύ βασικές γνώσεις από τον χώρο της ψυχολογίας  και της ψυχοθεραπείας και θα προταθούν στρατηγικές χαλάρωσης και ενδυνάμωσης. Στο τέλος της διαδικασίας, θα δοθεί χρόνος για συζήτηση.

Λόγω των συνθηκών της εποχής που διανύουμε και με στόχο την ασφάλεια των συμμετεχόντων, το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτύου.

Πληροφορίες

Ημερομηνία:
8 Νοεμβρίου, 2020
Ώρα:
4:00 μμ - 7:00 μμ
Κόστος
15€
Event Categories:
,

Τοποθεσία

Online

Διοργανωτής

Μαρία Ιωαννίδου
Τηλέφωνο:
+30 6937 756 887
Email:
mariaioannidou85@gmail.com