Αν είσαι και εσύ ένας/μια από τους χιλιάδες ανθρώπους που εδώ και καιρό ψάχνουν το ταίρι των ονείρων τους αλλά δεν το βρίσκουν, τότε ίσως βοηθηθείς αν δοκιμάσεις τα παρακάτω
1. Σταμάτα να ψάχνεις τόσο επίμονα:

Η εμπειρία πολλών ανθρώπων έχει δείξει ότι τα καλά πράγματα έρχονται όταν έχεις πάψει να τα κυνηγάς. Ίσως επειδή ενστικτωδώς όταν νοιώθουμε ότι μας κυνηγάνε έχουμε την τάση να φεύγουμε γιατί αντιλαμβανόμαστε τον άλλον σαν απειλεί. Επίσης όταν υπερπροσπαθούμε για κάτι συνήθως είμαστε σε κατάσταση μόνιμου στρες με αποτέλεσμα να μην επικοινωνούμε αποτελεσματικά με τους γύρω μας.

2. Γέμισε με νόημα τις στιγμές σου:

Κάνε πράγματα που σε κάνουν να νοιώθεις όμορφα. Ανάδειξε τις δυνατότητες σου, άσχετα αν αυτές αφορούν κομμάτια του εαυτού σου που πιστεύεις ότι μπορεί να ελκύουν πιθανούς συντρόφους ή όχι. Σημασία έχει να νοιώθεις όμορφα με τις επιλογές σου και όσα συμβαίνουν στη ζωή σου. Τότε θα αποπνέεις κάτι πολύ θετικό που θα τραβήξει γύρω σου άλλους ανθρώπους μάλιστα είναι πολύ πιθανόν να φέρει κοντά σου ανθρώπους που νοιώθουν ευτυχισμένοι κάνοντας πράγματα που αρέσουν και σε σένα επομένως έχετε αυξημένες πιθανότητες να γίνεται ένα ευτυχισμένο ζευγάρι. Αν όλο αυτό μοιάζει πολύ θεωρητικό ας το δούμε σε ένα παράδειγμα. Αν λατρεύεις το διάβασμα συνέχισε να διαβάζεις, όσο κι αν σου φαίνεται απίθανο ίσως κάποιος/α γοητευτεί ακούγοντας σε να μιλάς με τόση ζωντάνια για το τελευταίο βιβλίο που διάβασες.

3. Κάνε κάτι που πάντα ήθελες, αλλά ποτέ μέχρι τώρα δεν τόλμησες:

Κάνοντας κάτι τέτοιο θα γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και θα τον αγαπήσεις περισσότερο. Έτσι θα ανακαλύψεις καινούριους λόγους για τους οποίους αξίζει κάποιος να σε αγαπήσει και μαζί με σένα θα τους δουν και άλλοι άνθρωποι γύρω σου. Εκτός από αυτό κάθε φορά που ξεκινάμε καινούρια πράγματα μαθαίνουμε να παίρνουμε ρίσκα και αυτό είναι απαραίτητη δεξιότητα για να ξεκινήσεις μια καινούρια σχέση. Επίσης κάθε καινούρια δραστηριότητα μας φέρνει κοντά σε καινούριους ανθρώπους, ίσως κάποιος από αυτούς να περίμενε εσένα!

4. Μάθε να αγαπάς τη μοναξιά σου:

Αν ψάχνεις σύντροφο επειδή δυσκολεύεσαι να αντέξεις τη μοναξιά, τότε θέλεις τον άλλον όχι ως αυτοσκοπό αλλά ως μέσον που θα χρησιμοποιήσεις για να καταπολεμήσεις το φόβο της μοναξιάς. Αυτό τον υποτιμά ως πρόσωπο και το διαισθάνεται. Θα σε πλησίαζε πολύ πιο εύκολα αν ήξερε ότι θέλεις να μοιραστείς μαζί του τη χαρά μιας εσωτερικής πληρότητας και όχι για να ξορκίσεις το φόβο και τη δυστυχία που σου προκαλεί αυτό που νοιώθεις σαν έλλειψη. Είναι καλύτερο να πλησιάζεις τον άλλον από αγάπη και όχι από ανάγκη και αυτό προϋποθέτει να αντέχεις και χωρίς αυτόν.

5. Μάθε ότι αξίζεις την αγάπη χωρίς όρους: 

Επειδή οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε δοκιμάσει την εμπειρία της απροϋπόθετης αγάπης, έχουμε φτάσει να πιστεύουμε ότι για να αγαπηθούμε χρειάζεται να είμαστε κάπως συγκεκριμένα και να φερόμαστε κάπως συγκεκριμένα με «σκοπό» να κερδίσουμε την αποδοχή και την «αγάπη» τον άλλων. Σε μια τέτοια περίπτωση όμως ακόμα κι αν μας «αγαπήσουν» δεν αγαπούν εμάς αλλά την φαντασίωση τους , τη μάσκα που φορέσαμε για να τους αρέσουμε. Οποιαδήποτε σχέση ξεκινήσει έτσι έχει ελάχιστες πιθανότητες να εξελιχθεί όμορφα.

6. Δώσε ευκαιρίες σε άτομα που δεν ταιριάζουν στις επιθυμίες σου με την πρώτη ματιά:

Δε ζητάω να κάνεις συμβιβασμούς, κάθε άλλο, απλά πιστεύω βαθειά στη δυνατότητα της ζωής να μας εκπλήσσει. Ξέρω λοιπόν ότι πολλές φορές μπορεί να ζήσεις υπέροχες εμπειρίες με ανθρώπους που αρχικά νόμιζες ότι δεν έχουν τίποτα από όσα ψάχνεις. Ίσως η ζωή να σου έχει φέρει κάτι καλύτερο από αυτό που είχε φανταστεί!

7. Χαμήλωσε τους καθημερινούς σου ρυθμούς:

Ζούμε σε μια εποχή που όλα γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού. Όμως αυτό δεν είναι καλή συνταγή για τις διαπροσωπικές σχέσεις. Η ανάπτυξη μιας βαθιάς ουσιαστικής σχέσης με οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο προϋποθέτει χρόνο για να ανακαλύψουμε ο ένας τον άλλον. Αυτό το χρόνο είναι αδύνατον να τον προσφέρουμε αν ζούμε διαρκώς σε γρήγορους ρυθμούς, τρέχοντας από τη μια υποχρέωση στην επόμενη. Σε μια τέτοια κατάσταση μάλιστα είναι αρκετά πιθανόν να προσπεράσουμε ανθρώπους που θα μπορούσαν να ομορφύνουν τη ζωή μας.

8. Μη διστάζεις να εκφράσεις τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου:

Όταν οι ανάγκες και οι επιθυμίες μας εκφράζονται ελεύθερα, ενώ ταυτόχρονα ακούμε και σεβόμαστε τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ανθρώπων γύρω μας, δημιουργούμε ένα κλίμα ανοιχτής επικοινωνίας που απελευθερώνει τους συνανθρώπους μας, έτσι επέρχεται η οικειότητα που είναι προϋπόθεση για να δημιουργηθεί μια στενή διαπροσωπική σχέση. Αντίθετα όταν καταπνίγουμε επιθυμίες και ανάγκες μας οι άνθρωποι γύρω μας μάς νοιώθουν δυσπρόσιτους κι έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να έρθουμε πιο κοντά με κάποιον.

8. Διερεύνησε τι σε τρομάζει στο ενδεχόμενο μιας σχέσης:

Πολλές φορές άλλες είναι οι δεδηλωμένες επιθυμίες μας και άλλοι οι αληθινοί μας πόθοι. Έτσι συχνά ενώ δηλώνουμε ότι επιθυμούμε πολύ να ξεκινήσουμε μια συντροφική σχέση, μπορεί το ενδεχόμενο να είμαστε μαζί με κάποιον/α να μας τρομάζει τόσο πολύ ώστε ενδόμυχα προτιμούμε να είμαστε μόνοι και χωρίς να το συνειδητοποιούμε κάνουμε τα πάντα για να μην βρεθούμε σε σχέση. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους. Για παράδειγμα μπορεί να φοβόμαστε τη δέσμευση, τη συναισθηματική εγγύτητα ή την ευθύνη απέναντι σε ένα άλλο πρόσωπο. Μπορεί οι προηγούμενες εμπειρίες μας με ανθρώπους να μας οδήγησαν να πιστέψουμε ότι οι σχέσεις προκαλούν φόβο, πόνο, θλίψη. Ακόμα ενδέχεται να μην αντέχουμε να διαψεύσουμε την προσδοκία των γονιών μας να μας έχουν για πάντα υπό την προστασία τους. Προσδοκία που τορπιλίζεται κάθε φορά που δημιουργούμε στενή σχέση με έναν άλλο ενήλικα. Όλοι αυτοί οι φόβοι ενδέχεται να μην επιτρέπουν να προχωρήσει μια σχέση, όσο κι αν συνειδητά το επιθυμούμε. Αν αναγνωριστούν οι φόβοι μας τότε μπορούμε να μην τους αφήσουμε να σταθούν εμπόδια στο μεγάλο βήμα.

10. Αποδέξου ότι τα πράγματα ίσως να μην πάνε όπως ονειρεύτηκες:

Κάθε φορά που δημιουργούμε σχέση με κάποιον άλλο άνθρωπο είναι σαν να ταξιδεύουμε σε άγνωστη χώρα. Ερχόμαστε με πολλές προσδοκίες που όμως ενδέχεται να μην εκπληρωθούν. Αντίθετα πολλές φορές ίσως χρειαστεί να δοκιμάσουμε εμπειρίες που δεν είχαμε καν φανταστεί. Αν αναλάβουμε το ρίσκο το ταξίδι θα ξεκινήσει. Το πιο πιθανό είναι ότι κατά ένα μέρος θα μοιάζει με αυτό που φανταστήκαμε, θα έχει όμως και πολλές εκπλήξεις. Στο τέλος ίσως φτάσουμε εκεί που είχαμε ονειρευτεί ίσως και όχι, σε κάθε περίπτωση όμως θα είμαστε σοφότεροι. Αντίθετα αν δεν πάρουμε το ρίσκο θα παραμείνουμε στο μικρόκοσμο μας ασφαλείς αλλά με μια επιθυμία ανεκπλήρωτη. Η επιλογή είναι δική μας.

11. Τσαλάκωσε την εικόνα σου:

Πολλές φορές η προσπάθεια να είμαστε καλοί και αρεστοί οδηγεί στο να φαινόμαστε ψεύτικοι. Αγάπησε τα ευάλωτα κομμάτια σου και επέτρεψε τους να φανούν είναι πολύ πιθανόν κάποιος/α να συνδεθεί μαζί σου αγαπώντας ακριβώς αυτές τις παραμελημένες σου πλευρές που ζητούν φροντίδα. Αν κάτι τέτοιο συμβεί θα έχετε μια καταπληκτική ευκαιρία να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον στη προσωπική του εξέλιξη ξεκινώντας από στέρεες βάσεις.

12. Μην κάνεις συμβιβασμούς:

Πολλές φορές από την έντονη επιθυμία μας να μπούμε σε μια σχέση οδηγούμαστε να κάνουμε συμβιβασμούς σε πράγματα που είναι σημαντικά για μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούμε σχέσεις που δεν μας ικανοποιούν και τελικά μας πληγώνουν. Έτσι ταυτόχρονα υπονομεύεται η πιθανότητα να δημιουργήσουμε μια σχέση που θα μας προσφέρει όντως αυτό που αναζητάμε. Είναι προτιμότερο λοιπόν να αποφεύγουμε τους συμβιβασμούς στους οποίους μας οδηγεί η απελπισία και να έχουμε υπομονή.

13. Συνέχισε να ελπίζεις, ακόμα και όταν τα πράγματα πάνε στραβά:

Τίποτα το σημαντικό στη ζωή δεν κατακτιέται χωρίς κόπο, υπομονή, δοκιμή και πλάνη. Για αυτό λοιπόν όταν οι προσδοκίες σου διαψεύδονται και οι προσπάθειες δεν φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα μην απελπίζεσαι. Το ότι δοκίμασες σε κάνει πιο έμπειρο/η για την επόμενη απόπειρα μια και σίγουρα σου έχει διδάξει πολύτιμα πράγματα. Συνέχισε να φροντίζεις και να γνωρίζεις τον εαυτό σου και τους άλλους, μένοντας ανοιχτός/η σε νέες γνωριμίες και σίγουρα κάτι καλό θα προκύψει. Όμως άσε το χρόνο να κάνει τη δουλεία του. Το χρόνο ξέρεις δεν μπορούν να τον εξουσιάσουν άνθρωποι!