Λίγα λόγια για μένα


Λίγα λόγια για μένα

Γεννήθηκα λίγο πριν εκπνεύσει το 1985. Η γέννηση μου έμοιαζε με θαύμα λόγω της προχωρημένης ηλικίας των γονιών μου. Ένα ατύχημα όμως κατά την ώρα του τοκετού μου προκάλεσε μόνιμη κινητική αναπηρία και έκανε τις προοπτικές της εξέλιξης μου να μοιάζουν αρκετά περιορισμένες έτσι το «θαύμα» μπήκε σε αμφισβήτηση. Ωστόσο, αυτή ακριβώς η αναπηρία μου έγινε ο καταλύτης που με δίδαξε πως οι άνθρωποι γινόμαστε δημιουργοί της ζωής μας μέσα από τις επιλογές μας, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες στις οποίες γεννιόμαστε.
Πριν κλείσω τα τέσσερα μου χρόνια, μέσα σε κέντρο αποκατάστασης, πρωτογνώρισα τη χοροθεραπεία. Χορεύοντας έμαθα να αμφισβητώ τον ορισμό του ανέφικτου, πείστηκα ότι η ύπαρξή μου ολόκληρη ως σώμα, ψυχή, και πνεύμα είναι ένα θαύμα, όπως κάθε ανθρώπινη ύπαρξη, ανεξάρτητα αν το φως της είναι ορατό στους άλλους ή όχι. Έτσι νήπιο ακόμα είχα χωρίς να το συνειδητοποιώ, εκούσια δεσμευτεί στην αποστολή της ζωής μου. Θα γινόμουν θεραπεύτρια και καλλιτέχνης για να φροντίσω και να τιμήσω το θαύμα που λέγεται ύπαρξη.
Μεγαλώνοντας εγκλωβίστηκα στις κοινωνικές νόρμες. Σταμάτησα να χορεύω. Ανέπτυξα σε αντιστάθμιζα την τέχνη της γραφής ψάχνοντας τρόπους να συνεχίσω να κατακυρώνω το νόμιμο του ανέλπιστου μαζί με το μικρό τριζόνι του Ελύτη. Μένοντας ωστόσο πιστή στην αποστολή μου, όταν έφτασε ο καιρός σπούδασα ψυχολογία στο Πάντειο πανεπιστήμιο. Συνέχισα της σπουδές μου στο πανεπιστήμιο του Surrey της Αγγλίας και έλαβα μεταπτυχιακό τίτλο στην ψυχολογία της υγείας. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εκπαιδεύτηκα στην συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία με συστημική και υπαρξιακή προσέγγιση. Παράλληλα άρχισα να εργάζομαι ως ψυχολόγος στην Ειδική και την Γενική εκπαίδευση και ταυτόχρονα να προσφέρω υπηρεσίες σε φορείς πως το ΚΕΘΕΑ, το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας και ο Οίκος Ευγηρίας Μαρίας Κ. Ράδου. Αργότερα αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ ως ελεύθερη επαγγελματίας ψυχοθεραπεύτρια.
Σήμερα διατηρώ γραφεία στο Χαλάνδρι Αττικής και στο Ναύπλιο Αργολίδας. Έχω εκδώσει ένα θεραπευτικό αφήγημα με τίτλο το βότσαλο ταξιδεύει από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Παράλληλα ασχολούμαι συστηματικά με το χορό, σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό και κινητικό διαλογισμό. Ενώ ταυτόχρονα αναζητώ ενεργά τρόπους να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και την θεραπευτική μου πρακτική με εργαλεία από τις θεραπείες μέσω τεχνών, τη σωματική ψυχοθεραπεία και άλλες ολιστικές θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικό βιογραφικό μου εδώ.